Interventii 01.08.2017

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au intervenit la localizarea și lichidarea a patru incendii, astfel:

  • la ora 13:54, un echipaj al Gărzii de intervenție nr. 2 Borșa a intervenit cu o autospecială în Borsa pe strada Minerilor pentru stingerea unei autobasculante. După lichidarea focului pompierii militari au constat ca au ars elementele combustibile din compartimentul motor și cabina autovehiculului. Nu s-au înregistrat victime.
  • la ora 15:45, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au intervenit cu 2 autospeciale în loc. Ferești pentru stingerea unui incendiu la un adăpost de animale. Au ars 60 mp de acoperiș din lemn și circa 500 kg fân. Nu s-au înregistrat victime.
  • la ora 23:05, un echipaj al Gărzii de intervenție nr. 2 Borșa a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unei case situate în loc. Borșa, strada Preluca Tătarilor. Incendiul a fost lichidat de către cetățeni, nemaifiind nevoie de intervenția pompierilor militari. Nu s-au înregistrat victime.
  • la ora 23:31, doua echipaje ale Detașamentului de pompieri din Sighetu Marmației au fost solicitate pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un camion, în localitatea Budești (înspre Ocna Șugatag). Pompierii militari au intervenit cu 2 autospeciale pentru lichidarea incendiului. Autotrenul camionului a ars în totalitate, precum și marfa cu care era încărcat (6 mc de cherestea de brad, 100 mp mochetă și 100 mp prelată de cort din cauciuc). Nu s-au înregistrat victime.

În același interval de timp, medicii, asistenții medicali și paramedicii-pompieri din cadrul S.M.U.R.D. au efectuat 17 intervenții, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 5 cazuri, Sighetu Marmației 3 cazuri,  Bogdan Vodă 2 cazuri, Fărcașa 5 cazuri și Vișeu de Sus 2 cazuri.