Logistică


LUCRĂRI DE AMPLOARE

          În perioada august-septembrie 2019, curtea interioară și platforma din fața reședinței inspectoratului nostru au căpătat o nouă înfățișare. Curtea interioară a fost asfaltată pe o suprafață de circa 4000 de metri pătrați, iar în cazul platformei, din piatră cubică, s-au executat lucrări de refacere, cu utilizarea aceluiași material, pe o suprafață de aproape 400 de metri pătrați, cu păstrarea aspectului original.

          Clădirea în care funcționează reședința inspectoratului a fost construită la începutul anilor ’50 ai secolului XX. Platforma din piatră cubică este situată în fața clădirii și face parte integrantă din imaginea devenită deja emblematică pentru pompierii maramureșeni.

          Este prima dată, după 1989, când se efectuează lucrări de reparații de o asemenea amploare, menite să redea atât funcționalitatea cât și estetica unor elemente din ansamblul de la reședința I.S.U. Maramureș.

         Imobilul este, de asemenea, sediul celei mai mari subunități a inspectoratului- Detașamentul de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare, cu personalul și tehnica de intervenție  din dotare.  

         Investiția a presupus un efort financiar de circa 450 de mii de lei, alocați de la bugetul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ca urmare a demersurilor întreprinse de comanda I.S.U. Maramureș.