Intervenții de noapte

Pompierii militari maramureșeni au intervenit azi noapte la două incidente grave produse pe șoselele din județ.


Astfel, în jurul orei 23.30, două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat la un autotren aflat pe Drumul Județean 109 F, pe raza localității Budești.  La fața locului s-a deplasat și un echipaj S.M.U.R.D., de la aceeași subunitate, pentru acordarea eventualelor îngrijiri medicale.
Cu toate eforturile pompierilor militari, autotrenul și șase metri cubi de cherestea din încărcătură au ars în totalitate. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 3 dimineața.
Cu puțin timp înainte de ora 02.00, pompierii militari maramureșeni au fost alertați în legătură cu producerea unui accident de circulație, între un autoturism și un autocamion, pe Drumul European 58,  în apropiere de limita cu județul Sălaj.
Spre locul respectiv s-au deplasat imediat un echipaj de la Punctul de lucru Șomcuta Mare, cu o autospecială prevăzută cu modul de descarcerare, echipajul de descarcerare grea de la Detașamentul de Pompieri Baia Mare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al S.M.U.R.D. și 3 echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș.
În sprijin au mai plecat spre locul accidentului, de la I.S.U. Sălaj, un echipaj cu modul de descarcerare, unul de la S.M.U.R.D., respectiv două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj.
Din nefericire, în urma accidentului, doi adulți și o fetiță de 6 ani, aflați în autoturism, au decedat pe loc. Alți doi adulți și o fetiță de 13 ani, aflați în același automobil, au fost descarcerați și transportați la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Șoferul camionului implicat în accident a refuzat transportul la spital.