WEEKEND CU 16 INTERVENȚII

Pompierii maramureșeni au intervenit în acest weekend la 16 situații de urgență. Vineri, 06.01., pompierii băimăreni au intervenit în  Baia Mare, pe strada Tăul Roșu pentru a lichida un incendiu la podul unei case. Focul a mistuit circa 200 de metri pătrați din podul de lemn al casei, diverse obiecte electrocasnice și materiale textile. Tot militarii băimăreni au lichidat un incendiu în localitatea Coltău, unde un magazin alimentar a fost cuprins de flăcări. Au ars diverse produse alimentare, un frigider, materiale textile și diverse documente. La Groși, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la un tablou electric al unui lăcaș de cult. Flăcările au mistuit tabloul electric. Pompierii sigheteni au intervenit pe strada Bogdan Vodă din municipiul Sighetu Marmației pentru a lichida un incendiu izbucnit la un coș de fum. Din fericire a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului. Tot un incendiu izbucnit la un coș de fum au lichidat și pompierii băimăreni. Și în acest caz a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.
Sâmbătă, 07.01., la Săliștea de Sus o locomotivă a fost cuprinsă de flăcări. Militarii Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă au lichidat incendiul care a distrus elementele combustibile din compartimentul motor al locomotivei. Pompierii Detașamentului „ Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit pe strada Vasile Alecsandri, unde un incendiu a izbucnit într-o bucătărie a unei locuințe. Au ars diverse materiale textile. La Dragomirești, pompierii Gărzii Bogdan Vodă stins un incendiu izbucnit la un coș de fum și în urma căruia a ars funinginea din coșul de evacuare al fumului.Tot sâmbătă, pompierii băimăreni au intervenit pe Craica pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Flăcările au distrus circa 3 metri pătrați din acoperișul de lemn acoperit cu ondulin.
Duminică,08.01., pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au lichidat două incendii izbucnite la coșuri de fum. În ambele situații a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului. Pompierii băimăreni au intervenit în Cavnic pentru a lichida un incendiu izbucnit la un mijloc de transport. În urma incendiului au ars diverse mase plastice din compartimentul motor. La Remeți podul unei case a fost cuprins de flăcări, iar pentru lichidarea incendiului au acționat pompierii sigheteni împreună cu pompierii voluntari din localitate. Au ars circa 50 de metri pătrați din acoperișul de lșemn, 150 kg de fân și 10 metri pătrați de pod din lemn. La Coruia, pompierii băimăreni au intervenit pentru a lichida un incendiu în urma căruia au ars circa 5 metri pătrați de pod din lemn și 3 metri liniari de grindă de lemn.  Tot militarii băimăreni au intervenit la Dănești unde o bucătările de vară a luat foc. Focul a mistuit 13 metri pătrați de pereți din OSB și diverse obiecte de mobilier și textile.
Astăzi, 09.01., pompierii din cadrul Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit în localitatea Tăuții Măgherăuș, unde a fost semnalat un incendiu la podul unei case. Focul a distrus acoperișul casei pe o duprafață de circa 80 de metri pătrați, mobilier, textile, aparatură electrocasnică și o scară de lemn de la mansardă. De asemenea, în urma incendiului s-a degradat și pardoseala mansardei.
Personalul S.M.U.R.D. Maramureș a intervenit la 62 de urgențe medicale, după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare 29 de cazuri, Sighetu Marmației 5, Fărcașa 12, Cavnic 6, Vișeu de Sus 5, Borșa 1, Bogdan Vodă 4 cazuri.