Necuvântătoare salvate din ape

IMG-20170206-WA0005Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a ajutat în această dimineață un cioban să-și salveze cele 400 de oi din apele Someșului. Acesta a fost surprins aseară, cu turma, de creșterea nivelului apelor râului și a fost nevoit să-și lase necuvântătoarele pe o insulă, la circa 50 de metri de mal, pe raza localității Săbișa.

Dimineață, ciobanul a cerut ajutor la I.S.U. Maramureș, iar un echipaj al Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, coordonat de către mr. Zah Adrian, șef centru operațional, s-a deplasat la fața locului. Pompierii au lansat barca la apă și au reușit să ajungă, împreună cu ciobanul, la animalele izolate. Pentru că nivelul râului scăzuse ușor, turma a fost mânată de cioban spre mal. Traversarea nu a fost lipsită de emoții. O oaie a fost luată de curent, dar pompierii au reușit să o salveze și au dus-o cu barca pe uscat. Misiunea a durat circa o oră, acțiunile de salvare fiind sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Seini.
Un alt echipaj al Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit, în același timp, la o fermă din comuna Cicârlau. Accesul era blocat din cauza creșterii nivelului Someșului. Pompierii au evacuat 30 de animale- vaci, viței, capre și iezi- amenințate de ape. Intervenția a durat circa două ore