11 INCENDII ÎN 24 DE ORE

Incendii în lanț pentru pompierii maramureșeni, care ieri, 03.04.2017, au lichidat nu mai puțin de 11 incendii, din care 8 de vegetație uscată. În total peste 240 de hectare de vegetație uscată au ars pe întreg teritoriul județului Maramureș.

          De asemenea, pompierii sigheteni au lichidat un incendiu în localitatea Berbești, unde acoperișul unei locuințe a fost cuprins de flăcări. În urma incendiului au ars circa 120 de metri pătrați de acopeiș din lemn, 60 de metri pătrați de tavan din lemn și diverse obiecte de mobilier. Pompierii militari din cadrul Pichetului Târgu Lăpuș au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui atelier auto din localitate. Flăcările au mistuit acoperișul din lemn pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați. Militarii Gărzii de Intervenție Borșa a fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o baracă din lemn. Au ars circa 15 metri pătrați din acoperișul de lemn al barăcii.

Pompierii atrag atenția cetățenilor asupra faptului că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancţionează contravenţional, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.