Acţiuni I.S.U. în cifre

În perioada 05.11. – 12.11.2012, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 129 de intervenţii, cu o medie de circa 18 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 107, iar pompierii– 22 de intervenţii. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 95, au fost ajutor medical de urgenţă, câte 5- asistenţă persoane şi întors din drum, respectiv 2– descarcerare. Media acţiunilor a fost de aproximativ 15 pe zi.

Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 48, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Fărcaşa- 19, S.M.U.R.D.  Sighetu Marmaţiei- 16, Târgu Lăpuş- 10, respectiv staţiile S.M.U.R.D. Vişeu de Sus şi Bogdan Vodă- câte 7.  Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 22 de intervenţii, din care câte 12 incendii, 4– transport de apă menajeră pentru populaţia afectată de secetă, 3– alte situaţii de urgenţă şi câte 1– salvare animale, alte intervenţii şi întors din drum. Media acţiunilor a fost de circa 3 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 8, urmat de Garda de Intervenţie nr. 2 Borşa- 6, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei- 3, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus şi Punctul de lucru Şomcuta Mare- câte 2, respectiv Garda de Intervenţie nr. 2 Fărcaşa- 1 intervenţie.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 6929 de intervenţii, cu o medie de circa 22 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 1591, adică o medie de aproximativ 5 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 5338, cu o medie de circa 17 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut  activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 46 de controale dintre care 24 la secţii de votare, 13 la operatori economici şi 9 la localităţi.
Personalul inspecţiei a constatat 48 de deficienţe, din care 22 au fost soluţionate. S-au aplicat 11 sancţiuni, din care 3 amenzi, în valoare totală de 2000 de lei şi 8 avertismente. Săptămâna trecută, inspectorii de specialitate au primit 6 cereri de avize de securitate la incendiu şi 2 cereri de autorizaţie de securitate la incendiu . Au fost emise 3 avize şi 1 autorizaţie de securitate la incendiu, iar 4 cereri de avize de securitate la incendiu au fost respinse.
Pe parcursul săptămânii trecute au continuat şi lucrările de modernizare şi reabilitare  a sediului I.S.U. Maramureş. Pe lângă construcţia propriu-zisă, în incinta inspectoratului s-au plantat şi arbori tuia, care vor alcătui un adevărat brâu verde în jurul unităţii.