În luptă cu inundațiile

Ploile abundente căzute în ultimele ore în județul Maramureș, concomitent cu topirea zăpezii și formarea de zăpoare de gheață, au dus la creșteri ale nivelurilor cursurilor de apă din județ.

Încă de dimineață, pompierii militari au intervenit în mai multe localități, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, pentru a înlătura efectele creșterii debitelor.

Personalul I.S.U. Maramureș a acționat în municipiul Baia Mare, în orașul Târgu Lăpuș şi în comunele Șieu și Copalnic Mănăștur, pentru decolmatarea podețelor, în scopul prevenirii inundării gospodăriilor din zonele afectate.

Echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureș va acționa astăzi la distrugerea, prin explozie controlată, a unui zăpor de gheață de circa 400 de metri lungime, format pe râul Cavnic, pe raza localității Lăschia, comuna Copalnic Mănăștur,

La această oră, se mențin avertizările hidrologice cod portocaliu pe râurile  Tisa, Iza și Lăpuș, respectiv cod roșu, la Statia Hidrometrică Valea Vișeului, de pe cursul râului Tisa.