INCENDIU LA TÂRGU LĂPUȘ

Pompierii Pichetului Târgu Lăpuș au acționat ieri seară, 04.11.2019, la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o firmă de prelucrare a lemnului din oraș. Incendiul a fost anunțat puțin înainte de ora 20.30, iar intervenția s-a finalizat în jurul orei 02.20.

Flăcările au fost observate întâi la un ansamblu ciclon-siloz de depozitare a rumegușului. În ciuda eforturilor celor două echipaje de stingere cadrul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș și ale personalului Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al firmei, incendiul s-a extins la o hală din apropiere. În sprijin s-au deplasat două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Baia Mare.

La intervenție au participat și câte un echipaj de stingere de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Târgu Lăpuș, comuna Lăpuș și comuna Băiuț. La fața locului a fost prezent și echipajul S.M.U.R.D. de prim ajutor, din cadrul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș.

În incendiu au ars o hală de producție, în suprafață totală de circa 2000 de metri pătrați, utilaje și instalații tehnologice. La fața locului s-a deplasat astăzi, 05.11.2019, o comisie mixtă formată din specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș și ofițeri ai Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu. Comisia analizează mai multe ipoteze, iar cercetarea va fi finalizată printr-un raport tehnico-științific.