ACTIVITATEA INSPECȚIEI DE PREVENIRE 13.02-19.02.2017

În intervalul 13.02-19.02.2017, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș a efectuat 11 controale din care 6 la instituții, 2 la operatori economici și 3 inopinate. Tot în această perioadă au fost  :

  • Cereri de avize de securitate la incendiu : 8;
  • Cereri de autorizaţii de securitate la incendiu : 2;
  • Avize de securitate la incendiu emise: 2;
  • Cereri de eliberare a avizului de securitate la incendiu respinse 14;
  • Cereri de eliberare a autorizației de securitate la incendiu respinse: 1;

Pe timpul controalelor au fost depistate 30 de nereguli din care 14 au fost remediate pe loc.  De asemenea au fost aplicare și 5 sancțiuni: 4 avertismente și o amendă în cuantum de 1000 lei.
Personalul Inspecției de Prevenire a efectuat săptămâna trecută instruiri pe linie de situații de urgență cu directorii de școli și primarii din zonele Lăpuș, Ruscova și Rozavlea, unde s-au dezbătut probleme legate de obținerea autorizațiilor  de securitate la incendiu și  criteriile de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență.
foto instruire
De asemenea, pompierii maramureșeni au fost prezenți în acest weekend la ” Serbările zăpezii” organizate în Borșa, unde au asigurat măsuri de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor medical.