Zi plină

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 18 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 16 au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Din total, 6 au fost la traumatisme, 5- la diverse afecţiuni medicale, 3- la accidente rutiere şi câte 1- accident agricol şi stop cardiorespirator neresuscitat.

Din total, cele mai multe acţiuni au fost efectuate de către staţia S.M.U.R.D. Baia Mare- 11, urmată de staţiile Sighetu Marmaţiei, Fărcaşa şi Bogdan Vodă- câte 1.
În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 2 intervenţii. Astfel, miercuri,19.09.2012, la ora 07.15, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a acţionat la stingerea unui incendiu izbucnit la o firmă luminoasă a unei societăţi comerciale din municipiu. Datorită intervenţiei rapide a pompierilor a ars doar izolaţia unui cablu electric, pe o lungime de circa 2 metri.  Incendiul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit la un cablu electric defect.
Tot miercuri, la ora 17.00, un echipaj al Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş a acţionat la stingerea unui incendiu declanşat la un depozit de cherestea situat pe strada Anton Pann din oraş. Intervenţia rapidă a pompierilor a limitat pagubele la doar 13 metri cubi de deşeuri din lemn, care au ars. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis.