Scolarizare …

Pentru a deveni ofiter specialist …
Facultatea de Pompieri “Alexandru Ioan Cuza”Facultatea de Pompieri este o institutie militara de invatamant superior din cadrul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, care asigura formarea si perfectionarea cadrelor cu studii superioare pentru unitatile operative ale Inspectoratului General Pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, fiind acreditata prin Hotarârea Guvernului României nr.535/1999.
Facultatea de Pompieri face parte din categoria institutiilor de invatamant superior de lunga durata (4 ani) în specializarea „Instalatii pentru constructii ? pompieri?, fiind confirmata prin Hotarârea Guvernului României nr.645/2000 privind profilurile, specializarile, durata si titlurile obtinute de absolventi.
 
Pentru a deveni subofiter …
Scoala de Subofiteri Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu" BoldestiScoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti-Scaieni, aflata in subordinea directa a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Scoala formeaza subofiteri de pompieri pentru nevoile Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, dar si pentru alte structuri ale Ministrului de Interne (Inspectoratului General al Politiei, Politia de Frontiera, Comandamentul General al Jandarmeriei). Datorita profilului si nivelului de pregatire pe care il asigura absolventilor, scoala are un caracter de unicitate pe plan national.