Situația intervențiilor în data de 18.04.2015

În data de 18.04.2015, în jurul orei 11:30, la numărul unic de urgență 112, s-a anunțat dispariția unui copil în vârstă de 10 ani în zona bălții de pescuit din localitatea Ariniș. Spre locul dispariției s-a deplasat o autospecială de intervenție si o barcă aparținând Detașamentului de pompieri ”Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare. Pompierii au fost întorși din drum deoarece, politistii ajunși la fata locului  l-au strigat prin megafonul instalat pe mașina de politie iar băiatul a ieșit din ascunzătoare.
La ora 20:04, un apel la 112 anunța despre producerea unui accident de circulație în care a fost implicata o ambulanță S.A.J. la intersecția bulevardelor Unirii cu București, din Baia Mare. La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri ”Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare cu o autospecială cu apă și spumă pentru degajarea zonei în urma accidentului si o autospecială de descarcerare pentru extragerea si predarea către ambulanțele sosite pentru cele 2 victime aflate în autoturism.
La scurt timp,20:32, un alt apel la 112 anunța despre producerea unui incendiu la o casă din localitatea Ruscova. La fața locului a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ruscova și pompierii din cadrul Secției de pompieri Vișeu de Sus cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea incendiului. Au ars diverse obiecte de mobilier și materiale textile dintr-o cameră a imobilului, neînregistrându-se victime.
În această noapte, în urma unui apel de la ora 02:32, două echipaje ale Detașamentului de pompieri ”Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o claie de fân din localitatea Coltău, nr. 299. Nu s-au înregistrat victime sau alte pagube materiale.
În aceasta dimineata, la ora 06:37, la numărul unic de urgență 112, s-a anunțat despre producerea unui accident de circulație cu 5 victime pe drumul național 1 C Baia Mare – Satu Mare, în zona Dealul Dura. Au intervenit din cadrul Detașamentului de pompieri ”Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare o autospecială cu apă și spumă pentru degajarea zonei în urma accidentului și o autospecială de descarcerare pentru extragerea și predarea către două ambulanțe S.M.U.R.D și trei ale S.A.J. cele 5 victime policontuzionate ale accidentului.
De asemenea,  echipajele S.M.U.R.D. au intervenit în ultimele 24 de ore la 20 de cazuri după cum urmează: S.M.U.R.D. Baia Mare – 7 cazuri, Sighetu Marmației – 4 cazuri, Fărcașa – 3 cazuri, Târgu Lăpuș – 3 cazuri, Vișeu de Sus – 2 cazuri și Bogdan Vodă – 1 caz.