Intervenții 12.04.2015

În data de 12.04.2015, personalul subunităților  Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș a efectuat nu mai puțin de opt intervenții. Astfel:
– în jurul orei 03.20, două echipaje ale Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit la un incendiu semnalat la o claie de fân în comuna Coltău. Au ars circa trei tone de fân
– în jurul orei 08.55, pompierii Detașamentului  “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au acționat, cu două autospeciale, la localizarea și lichidarea unui incendiu,  izbucnit într-o gospodărie din comuna Copalnic Mănăștur. Au ars acoperișul unei case, pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați, mobilier divers, aparatură electronică și electrocasnică. La intervenție au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.
– în jurul orei 11.45, un echipaj al Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit, pe strada Moldovei, la un incendiu declanșat la un autoturism din municipiu. În urma incendiului a ars instalația electrică din compartimentul motor al automobilului.
– în jurul orei 14.30, un echipaj al Secției de Pompieri Vișeu de Sus a acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată semnalat în zona stației C.F. Cozia, de pe Valea Vaserului. La intervenție au mai participat 12 salariați ai Ocolului Silvic din localitate și ai C.F.F. Vișeu de Sus. Deplasarea până la locul intervenției, pe o distanță de aproximativ 18 kilometri, s-a făcut cu drezina. Au ars circa două hectare de vegetație uscată și litieră.
– în jurul orei 15.15, un echipaj al Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației a intervenit la un incendiu izbucnit în parcul dendrologic situat pe strada A.D. Xenopol din municipiu. Flăcările au afectat circa un hectar de teren.
– în jurul orei 15.20, un echipaj al Secției de Pompieri Vișeu de Sus a acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în zona Valea Porcului, din comuna Vișeu de Jos. La intervenție au mai participat patru angajați ai Ocolului Silvic, doi polițiști și doi cetățeni. flăcările au afectat circa trei  hectare de teren.
– în jurul orei 17.40, pompierii Detașamentului  “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit, cu două autospeciale, la un incendiu de vegetație uscată semnalat pe un teren viran din Tăuții de Sus, orașul Baia Sprie. Flăcările au afectat circa două hectare de teren.
– în jurul orei 21.20, pompierii Gărzii nr.2 de Intervenție Borșa au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe strada Crângului din oraș. Flăcările au afectat circa 50 de metri pătrați de teren.
Pe parcursul celor 24 de ore, echipajele Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare- S.M.U.R.D., au efectuat 17  intervenții, după cum urmează:
Baia Mare- 10 intervenții, Bogdan Vodă-3 intervenții, Sighetu Marmației- 2 intervenții, respectiv Fărcașa și Târgu Lăpuș- câte 1 intervenție