Intervenții 06.08.2015

Pompierii maramureșeni au intervenit în ultimele 24 de ore la mai multe situații de urgenta.
În data de 06.08.2015, la ora 16:19, I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o claie de fân din localitate a Borșa, str. Băilor, nr 50. La fața locului a intervenit un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Gărzii de intervenție Borșa care a stins focul și a răcit zona de ardere . Cadrele I.S.U. au constatat că a ars cca. 700 kg de fân.
La ora 17.44, dispeceratul I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre producerea unui accident rutier cu 2 victime accidentate ușor în localitatea Tăuții Măgherăuș, sat Merișor, str. 133, nr.98. S-a intervenit cu o autospecială S.M.U.R.D. a Detașamentului de pompieri Baia Mare și s- au acordat îngrijiri medicale împreună cu un echipaj al Ambulanței județene celor 2 victime care acuzau durei toracice și abdominale. Răniții au fost transportați la Spitalul Județean din Baia Mare.
La scurt timp, la ora 17.53 s-a primit un apel telefonic care anunța despre producerea unui incendiu la o anexa gospodărească din Borșa, str. 22 Decembrie, nr. 22. La fața locului a intervenit un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă din cadrul Gărzii de intervenție Borșa care a stins focul și a constatat că a ars în totalitate anexa din lemn acoperită cu tablă în suprafață totală de 60 de mp.
La ora 21.06 s-a solicita intervenția echipajelor I.S.U. Maramureș la un accident de muncă pentru salvarea unei persoane prinse în banda transportoarea unui agent comercial ce își desfășoară activitatea în Baia Mare, str. Arieșului, nr. 34. Precizăm că nu a fost nevoie de intervenția echipajului de descarcerare, victima fiind conștientă, acuzând dureri la membre.După acordarea primului ajutor fost transportață la Spitalul Județean din Baia Mare.
În această noapte la ora 00.47 s-a produs un accident de circulație pe DJ 109F la ieșirea din Ocna Șugatag spre localitatea Breb la care au intervenit echipajele S.M.U.R.D. împreună cu cele ale ambulanței din Sighetu Marmației. La fața locului a  fost găsit un autoturism ieșit în decor și 4 victime constiente cu policontuzionați și cu diferite fracturi ale membrelor. Li s-a acordat primul ajutor, i-au fost imobilizate fracturile și apoi au fost transportați la spital.
La ora 02.05  I.S.U. Maramureș a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din Rona de Sus, nr. 126. La fața locului a intervenit un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Detașamentului de pompieri Sighetu Marmației și un echipaj al S.V.S.U. Rona de Sus care au stins focul, constatându-se ulterior că au ars o ușă din lemn, un geam, mobilier divers, obiecte de îmbrăcăminte și acte.
Pe parcursul celor 24 de ore, echipajele S.M.U.R.D. au participat la 17 de intervenţii, după cum urmează: Baia Mare – 7 intervenţii, Sighetu Marmaţiei – 4 intervenţii, Bogdan Vodă – 3 intervenții, Fărcaşa – 2 intervenţii, Borșa – 1 intervenție.