9 INCENDII ÎN 24 DE ORE

În ultimele 24 de ore, pompierii maramureșeni au lichidat nu mai puțin de 9 incendii, din care 7 au fost incendii de vegetație uscată. Incendiile de vegetație uscată au fost în Sighetu Marmației 3, Vișeu de Jos 1, Baia Mare 2 și Remetea Chioarului 1. În urma incendiilor de vegetație au fost mistuite circa 2 hectare de vegetație uscată.
De asemenea, pompierii băimăreni au fost solicitați să lichideze un incendiu izbucnit la un coș de fum în localitatea Tăuții Măgherăuș. În urma incendiului a ars funinginea din coșul de evacuare al fumului. Pompierii Secției Vișeu de Sus au parcurs 2 km pe jos pentru a ajunge la un incxendiu izbucnit la un șopron din localitatea Poienile de Sub Munte. Flăcările au distrus 2 șoproane pe o suprafață de 47 și 30  de metri pătrați, o casă din lemn pe o suprafață de circa 63 de metri pătrați și un adăpost de animale pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați.
Pompierii maramureșeni aduc la cunoștință cetățenilor faptul că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.